2015-11-13 – Studio Kladno – Prohlášení Vladimíra Kapala a Soni Zikmundové o odchodu z SVCS. Poznámka: Odkaz na samostatný záznam tohoto prohlášení byl z archivu SVCS smazán


Komentářů: 1

  1. Avatar Lenka
    Lenka says:

    Musím uvést tímto do pořádku záležitost ohledně příspěvku na AE “Ředitel je vůl, i když se to smaže”. Podle mého názoru bylo vše srozumitelné, ovšem mýlila jsem se. Obávám se, že jak se stává ve světě mnohé více a více povrchní, často čteme povrchně i to, nad čím je dobré se zamyslet.
    Věta ze záchodku jedné školy: “Ředitel je ….” byla použita jako připodobnění k lepšímu pochopení myšlenky. Nebo-li i když uklizečka na záchodě nápis umyje, ředitel dané školy zůstane volem. Pan VK mluvil o tom, že antikrist papež ukončí křesťanství a platnost bible. Nebo-li použijeme-li pointu, i když my lidé řekneme, že bible končí svou platnost, bible platná zůstane, ať se nám to líbí nebo ne.
    Pan VK se pustil do tématu bible, ačkoliv nedávno řekl, že ji nečetl a moc o ní neví. Dovolila jsem si VK oponovat a vysvětlit věc z mého pohledu a věřím, že i z pohledu řady věřících.
    Pan VK má rozhled, o řadě věcí má dobré informace, informace předává srozumitelně, rádi ho posloucháme. V něčem se i pan VK, tak jako každý z nás, může mýlit a o něčem může nevědět, na něco můžeme mít jiný názor. Nepochopením pointy mého příspěvku někteří čtenáři došli k závěru, že podle mě je vůl pan VK.
    Doufám, že vše je nyní vysvětleno a pochopeno. Vždyť my všichni jsme chodili do školy nedávno (jakoby to bylo včera) a nejen na školních záchodcích četli literární dílka našich spolužáků. Půjčila jsem si jedno takové dílko s tím, že mu všichni, ale opravdu všichni, rozumíme.
    To, že se na vkus mnohých zastávám bible jako božího slova příliš, mě vede fakt, že jsem pochopila srdcem i rozumem, že bible musí být od boha a je to boží slovo. A je psáno “Tvé slovo je pravda”. A toto poznává stále více lidí po celém světě tak, jako nikdy v dějinách. Vždy´t i toto bylo prorokováno, že v čase konce se poznání rozhojní. Já se s nikým nechci dohadovat a vnucovat mu můj názor na bibli. Jde o to, že dle mnoha znamení se čas nachyluje ke konci tohoto systému věcí a je životně nezbytné znát pravdu. Je to cesta k záchraně. My jako lidé sami zlo nepřemůžeme, protože za vším stojí mocné duchovní síly. Možná to někteří z vás začínají vnímat. Nejednou se volající ptali, CO ZA TÍM VŠÍM, CO SE TADY DĚJE, STOJÍ? Co je proti tomu možné dělat? Jak to skončí a je možné z toho vyváznout? Odpovědi na vše jsou v bibli.